Dramadronning - Peter Andersen

Den danske deltager i det internationale Melodi Grand Prix, DQ alias Peter Andersen, bliver på debutalbum pakket ind i en maskinpark med svage minder om ABBA, Erasure og Kylie Minogue.

Vinderen af det danske Melodi Grand Prix DQ og holdet omkring denne såkaldte drama-dronning har haft travlt med at få gjort et album klar.

Det er lige nu, at DQ alias Peter Andersen skal profitere af sejren i den danske melodikonkurrence. Det internationale Melodi Grand Prix kører jo for fulde omdrejninger i Finland. Går det godt for danskeren, bliver hans kommercielle levetid længere. Ryger han ud med et brag, er han fortid for de fleste om få dage.

Som vindersangen Drama Queen allerede har signaleret, har hovedpersonen en svaghed for den musik, der fik dansefødder at gå på med discomusikken i 1970erne, og som siden er blevet yderligere udviklet og formet op gennem 1980erne og 1990erne.

Når man lytter til Drama Queen, hører man således strejf af ABBAs mest diskofile periode og fortsat aktive navne som Erasure og Kylie Minogue.

Når det er sagt, så formår DQ trods de flotte håndsyede kostumer ikke rigtigt at løfte sangene ud af et meget monotont, maskinelt, marcherende og til tider noget udspekuleret udtryk. Det er for tydeligt, at omdrejningspunktet har været at skabe stemninger, der minder om det ene hit, som indtil videre har givet Peter Andersen 15 minutters berømmelse.

Om han kan klare sig godt i Finland, er umuligt at gætte kvalificeret på.

Umiddelbart vil han skille sig ud med sine kostumer og et sanger-engelsk, der vil ligge over gennemsnittet.

På den anden side kan det på dagen vise sig, at den store seerskare foretrækker det endnu mere vanvittige udstyrsstykke, jævnfør sidste års finske vinder Lordi, eller også foretrækker publikum den mere enkle og traditionelle melodi.

Jeg vil dog blive overrasket, hvis det sidste er tilfældet.